fbpx
Site Overlay

Wat hebben personal branding en solliciteren met elkaar te maken?

Heel erg ethisch verantwoord is het niet, maar waarschijnlijk is zo ongeveer elke werkgever er schuldig aan; het rondneuzen op het Facebookprofiel of Instagramaccount van een sollicitant. Er bestaat nog altijd de gedachte dat mensen zich in een sollicitatieproces beter voordoen dan ze eigenlijk zijn. En misschien doen we dat allemaal ook wel, we proberen de beste versie van onszelf te laten zien omdat we aangenomen willen worden. Die baan willen we gewoon krijgen, en dus zorgen we ervoor dat we een chique foto gebruiken voor op ons cv.

Maar zoals gezegd kijkt een toekomstige werkgever bijna gegarandeerd wel even verder dan alleen je cv. Dit betekent dat het verstandig is om ervoor te zorgen dat je social media profielen min of meer hetzelfde beeld van jou geven. Probeer hierbij je eigen naam en identiteit als een soort merk te gaan zien. Personal branding dus. Je kunt je misschien wel voorstellen dat die duckface-foto dan toch net wat minder handig is en jou niet van je beste kant laat zien. Of die ene foto van dat avondje uit ;).

Overigens kan een profiel dat er te basic of te stijf uit ziet juist het tegenovergestelde veroorzaken. Een potentiële werkgever krijgt dan juist totaal geen beeld van hoe je bent. Wees je er dus bewust van wat je social media accounts uitstralen. Laat bijvoorbeeld een vriend, vriendin of een familielid eens je naam Googelen en rondneuzen op je accounts. Wat valt er allemaal te vinden?

Deze blog schreef ik voor CV SUCCES.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2019 Saskia van Wolferen. All Rights Reserved. | Intuitive by Catch Themes